Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Om os


Vi er et lille og meget trygt socialpædagogisk opholdssted for 6 unge mellem 8 og 18 år med mulighed for efterværn. Vi tilbyder stabilitet, nærvær, omsorg og et rart hjem, hvor barnet sammen med os kan genfinde tilliden til livet og voksne.  

 E6X5790

Stedet

Bag ved træerne og ned ad en lille grusvej finder du et meget hyggeligt, ældre og rummeligt hus, som ligger på en stor naturgrund med gamle træer og en helt fantastisk udsigt over det omkringliggende område. Det er her, vi bor.

Vi har indrettet os med mange hyggelige og varme værelser, dejlige fælles spise- og opholdsrum samt en stor og indbydende aktivitetsplads udenfor. Ved siden af huset har vi en stor teater-lade, som fungerer perfekt til pladskrævende aktiviteter af alle slags.

Stranden er blot 3 km. væk og skoven lige om hjørnet. Huset ligger på en af de absolut mest naturskønne områder, egnen har at byde på, og ligger placeret 800 m. fra landsbyen Sdr. Stenderup og 8 km. fra Kolding. 

MEDARBEJDERE

Vi har 7 meget engagerede medarbejdere hos os, og den daglige leder er socialrådgiver, myndighedsrådgiver og familieplejekonsulent Jane Rothausen. En af vores medarbejdere har også en håndværksmæssig uddannelse.

VISITATION

Visitation til os foretages af kommuner, regioner, socialforvaltninger, familieplejeorganisation, skoler, specialskoler m.m. Visitationen sker oftest direkte via opholdsstedet. Forud for visitation modtager Aakjær indgående bekendtskab med barnets unikke problematik. 

Når bevillingen foreligger fra anbringende myndighed, modtager vi besøg af den kommende beboer med familie, som derved får lejlighed til at se og opleve stedet, hilse på de andre beboere og møde personalet. Her vil vi drøfte handlingsplanen for barnet. Vi er godkendt af Social Tilsyn Syd, der fører løbende tilsyn med os. Kommunen, der har ansvaret for anbringelsen af barnet, fører personligt tilsyn. Jane Rothausen er vores daglige ansvarlige leder.

Læs mere om Åkjær i denne artikel fra Information, nov. 2016

ØKONOMI

Ved indflytning på Aakjær gælder:
Opholdsbetalingen udgør p.t. pr. måned kr.: 79.930

Etableringsudgifter/indskrivningsgebyr bevilges efter aftale med den anbringende kommune. Prisen reguleres én gang årligt hver den 01.01. og dækker alle faste udgifter såsom:

  • Forplejning
  • Aktiviteter
  • Supervision
  • Administration
  • Lommepenge
  • Beklædning
  • Arbejdsdusør

Følgende udgifter afholdes af den anbringende myndighed:

  • Specialbehandling, f.eks. fysioterapi, tandlæge, speciallæge og lignende
  • Medicin